Dacă ești pasionat de sport în general și de baschet în special trebuie să știi că poți să îți urmezi pasiunea jucând baschet 3×3 în Timișoara. Baschetul 3×3 sau streetball-ul, cum mai este numit acest sport, prinde tot mai mult la publicul larg și devine un sport tot mai promovat în întreagă lume. Mai mult decât atât, Federația Internațională de Baschet (FIBA) a inclus baschetul 3×3 în cadrul Jocurilor Olimpice de vara din 2020 din Japonia.

Ce trebuie să știi despre baschetul 3×3?

Baschetul 3×3 sau streetball-ul este considerat că fiind printre cele mai practicate sporturi la nivel urban în întreagă lume. Iar acest lucru se datorează faptului că este ușor de practicat și este foarte flexibil în ceea ce înseamnă organizarea unor competiții 3×3. Pentru a juca baschet 3×3 nu este nevoie decât de 6 jucători pentru a formă două echipe, o jumătate de teren de baschet și un coș de baschet. Și desigur mingea de baschet. Competițiile de streetball se pot desfășura atât în interior, cât și în exterior, dacă condițiile meteo permit acest lucru.

Cine organizează competiții streetball în Timișoara?

Că urmare a faptului că streetball-ul a crescut tot mai mult în ultimii ani, ajungând chiar și sport olimpic, unul dintre cei mai buni jucători de baschet 3×3 ai României, pe numele sau Bogdan Popescu, a devenit organizator de astfel de competiții 3×3 în Timișoara. Bogdan Popescu este campion european la baschet 3×3 cu națională României în anul 2014. Pe lângă acest succes, Bogdan Popescu a mai participat la numeroase competiții de baschet 3×3 de-a lungul timpului.

Pentru a populariza acest sport în țară noastră Bogdan a ales să își continue carieră în acest sport în calitate de organizator de competiții streetball în Timișoara. Pentru a organiza cât mai eficient și cât mai profesionist astfel de competiții 3×3 în orașul de pe Bega a fost înființată în anul 2019 ACS Dunk TM. Această asociație organizează toate competițiile de baschet 3×3 din Timișoara și le promovează în rândul pasionaților de acest sport.

Dacă vrei să te bucuri alături de prieteni de competiții streetball în Timișoara nu îți rămâne decât să ne urmărești activitatea per dunktm.ro sau pe pagină noastră facebook pentru a găsi acolo programul competițiilor organizate în perioada următoare.


Dunk TM - Baschet 3x3

Competiții Streetball în Timișoara, organizator Bogdan Popescu.