Știm foarte bine că în ultimii ani România nu a excelat la sporturile de echipă, însă Bogdan Popescu împreună cu echipa sa a reușit să schimbe statisticile și să ajungă campioni europeni în 2014 la baschet 3×3.

YouTube video

Finala Campionatului European de 3X3 din 2014, între România și Slovenia. Naţionala de baschet 3×3 a Europei a cucerit la Bucureşti, primul trofeu continental din istorie, învingând după o finală dramatică naţionala similară a Sloveniei, scor 18-16.

bogdan popescu campion 3x3

„Noi ne apăram foarte bine. Nu eram neapărat defensivi, dar jucam foarte fizic. Eram toți patru puternici și cam la aceeași înălțime, pe la doi metri. Cel mai mic de statură avea 1,95. De asta eram buni la recuperare și era foarte greu să ne dai coș. Nicio echipă n-avea trei oameni înalți, de obicei erau doi mai masivi, unul mai slab și unul mai scund. În plus, noi eram atunci într-o formă fizică excelentă, pentru că veniserăm fix după pregătirea de la echipele de club. Asta a contat foarte mult.”

bogdan popescu

Am avut și-un culoar OK: am jucat cu Lituania în semifinală și cu Slovenia în finală. Am evitat Serbia și Grecia; ar fi fost mult mai greu dacă jucam cu ele. Ca să-nțelegi ce tari erau grecii, oamenii veniseră la Campionatul European cu principalul marcator din prima ligă de 5X5, un tip care avea o medie de 20 de puncte pe meci.”

Visul lui Bogdan Popescu a fost mereu ca streetballul să devină sport olimpic. Iată că acum visul său s-a îndeplinit și baschetul 3×3 va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.


Dunk TM - Baschet 3x3

Competiții Streetball în Timișoara, organizator Bogdan Popescu.