Naţionala de baschet 3×3 a României a învins naţionala Serbiei în finala categoriei Open feminin de la Euromaster B&T Streetball din Timişoara, a cincea etapă din circuitul naţional Sport Arena Streetball Tour 2017. Fetele s-au impus cu scorul de 15-11.

Multipla campioană a României Anca Stoenescu a debutat într-un turneu de baschet 3×3, alături de vicecampioanele europene la 3×3 Andra Haas şi Anca Şipoş şi de Andra Ionescu, cele patru fete reuşind un turneu excelent care a culminat cu victoria în finală în faţa sârboaicelor. În meciul vedetelor, Bogdan Popescu, campionul european de baschet 3×3 din 2014, l-a provocat pe Cristi Bud la un meci de baschet, iar fotbalistul celor de la ACS Poli Timişoara s-a ridicat, la propriu, la înălţimea inelului. Acesta lucru s-a întâmplat şi cu ajutorul lui Andrei Rădoi, component al naţionalei României de Rugby şi campion cu Timişoara Saracense.

Cristi Bud a lăsat pentru o zi fotbalul și a făcut show sub panoul de baschet în centrul Timișoarei!

În meciul vedetelor, Bogdan Popescu, campionul european de baschet 3×3 din 2014, l-a provocat pe Cristi Bud la un meci de baschet, iar fotbalistul celor de la ACS Poli Timişoara s-a ridicat, la propriu, la înălţimea inelului. Acesta lucru s-a întâmplat şi cu ajutorul lui Andrei Rădoi, component al naţionalei României de Rugby şi campion cu Timişoara Saracense.

YouTube video

Mai multe sporturi s-au reunit în partida demonstrativă din Piaţa Libertăţii, pe lângă fotbalişti şi rugbyşti fiind prezenţi şi Sorin Grădinaru, antrenorul echipei de volei masculin Poli Timişoara, Robert Lupu, antrenorul naţionalei de futsal a României sau legendarul baschetbalist timişorean, Dan Păltinişanu. Componenţii celor două echipe din meciul vedetelor au fost alături de sportivii Special Olympics ai organizaţiei Şcoala Mamei Junior, care au oferit un exemplu de voinţă şi ambiţie în a practica sporturi de masă la fel ca orice altă persoană.

Premiul pentru excelenta, care este acordat la fiecare turneu cu sprijinul partenerilor de la Pegas, i-a fost oferit lui Bogdan Popescu, campionul european la baschet 3×3 in 2014. Dansatorii de la White Steps au animat atmosfera in timpul fazelor finale ale competitiei care au adunat cateva sute de spectatori in Piata Libertatii din Timisoara.

Sursă știre: adevarul.ro


Dunk TM - Baschet 3x3

Competiții Streetball în Timișoara, organizator Bogdan Popescu.