Premierul Victor Ponta a premiat echipa masculină de baschet, câştigătoare a primei ediţii a Campionatului European de Baschet 3×3. În 10 Septembrie 2014 TVR News a transmis LIVE.

YouTube video

Victor Ponta, premierul României de la acea dată i-a felicitat pe cei patru campioni „Niciunul dintre noi nu ar fi crezut că la baschet, România va avea vreodată privilegiul de a avea campioni europeni. Este un vis pe care nicio generaţie de antrenori, de jucători l-a avut cu adevărat. Cu atât mai mare este succesul lor. Îi felicit şi pe cei care au avut acest un proiect, un proiect de educaţie. Aproape în fiecare şcoală este un panou de baschet şi ideea de a juca 3 la 3 este un lucru uşor” a spus premierul.

Premierul a arătat că, împreună cu ministerul Educaţiei, Guvernul are un proiect prin care îşi propune ca în fiecare şcoală şi liceu din ţară să existe un teren de baschet 3×3, în care speră să implice mii de elevi.

Sunt absolut convins că putem, împreună cu Ministerul Educaţiei şi cu autorităţile locale, să construim în toate liceele din ţară un teren de baschet 3×3, acolo unde mii şi mii de tineri să joace baschet 3×3 şi câţiva dintre ei să meargă la turnee cât mai importante şi să reuşească să ne reprezinte”, a declarat Victor Ponta.

În final, premierul le-a urat baschetbaliştilor mult succes la Tokio, pentru confruntarea la nivel mondial.

Cred că performanţa lor merită cunoscută. Este vorba despre un sport la care au acces mulţi elevi, a adăugat Victor Ponta.

Jucătorii au fost premiaţi

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a oferit jucătorilor din echipa României – Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Ştefan Vasile: o sumă de bani şi un carnet de maestru emerit al sportului.

Naţionala masculină de baschet 3×3 a României a cucerit primul titlu european din istorie la acest sport, după ce a câştigat finala turneului de la Bucureşti, scor 18-16, în faţa Sloveniei.

Echipa „tricolorilor” a mai trecut, rând pe rând, de următoarele reprezentative: 16-13 cu Italia, 15-8 cu Azerbaidjan şi 20-21 cu Slovenia (în grupa C), 21-15 cu Belgia (în sferturile de finală) şi 18-13 cu Lituania (în semifinale).

Sursă știre: tvr.ro


Dunk TM - Baschet 3x3

Competiții Streetball în Timișoara, organizator Bogdan Popescu.